Wcdma Sorunu Nedir

Bugün sizlere Wcdma Nedir? Wcdma Sorunu Nedir? açıklayacağım. Günümüzde akıllı telefonlar aracılığı ile insanlar 7 gün 24 saat boyunca internete bağlı kalabilmektedirler. İnternete bağlanırken telefonların arka planlarında birçok farklı erişim teknolojisi kullanılmaktadır. WCDMA da bunlar arasında en önemli olarak kabul edilebilir. WCDMA teriminin açılımı Wideband Code-Division Multiple Access olarak karşımıza çıkmaktadır. WCDMA teknolojisi sayesinde standart şebekelerden daha hızlı bilgi transferi sağlanmaktadır.

Mobil cihazlarda kullanılan bu teknoloji şuan için 384 kbps hıza kadar çıkabilmektedir. Yapılan çalışmalar sonrasında hızın 10 mbps ye kadar çıkabileceği ön görülmektedir. Bu teknoloji aracığıyla SMS, MMS mesajları gönderme, oyun ve uygulama yükleme, internet'i tarama gibi standart olarak bilinen birçok işlemi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı durumlarda cihazlarda wcdma sorunu ortaya çıkmaktadır. Genel olarak internet bağlantılarında sürekli olarak 3g den edgeye dönüş yaşanmaktadır. Bunu önlemek için şebeke modunun WCDMA olması gerekmektedir. Fakat bu durumda 3g bağlantısının olmadığı yerlerde internet şebekesi olmamaktadır.

Birçok sitede wcdma nedir üzerinden tartışmalar yapılmaktadır. Bu teknolojiyi basit olarak internete sürekli olarak bağlı kalmamız sağlayan sistem olarak düşünülebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top