Nokia Asha ailesi kısa süre önce sözü verilen ikinci büyük güncellemeye kavuşuyor.

Nokia CEO’su Stephen Elop, geçtiğimiz ay gerçekleşen Mobile World Congress 2014 (MWC 2014)’te Asha serisi akıllı telefon kullanıcıları için çok önemli bir müjde vermişti. Elop, çok kısa bir süre içinde Asha’lar için büyük bir güncellemenin geleceğini ve kullanıcıların içerik sebebiyle çok memnun kalacaklarını dile getirmişti. Beklenen haber geldi ve serisi akıllı telefonlar ikinci büyük güncellemeye kavuştu.
Tek ve dual-SIM versiyonları da içeren güncelleme, Asha 500, 501, 502, 503 ve 230 modelleri için çok sayıda yenilik ve geliştirme barındırıyor.
Gelen özellikler arasında, kullanıcıların streaming ile sınırsız ve geniş bir müzik deneyimi yaşatacak olan uygulaması Nokia MixRadio bulunuyor. Ücretsiz bir eklenti olan MixRadio’da milyonlarca şarkıya anında erişim, sevilen sanatçıların eserlerini mix’lemek gibi özellikler bulunuyor.
Yenilenen kamera özelliği sayesinde selfie çılgınlığına da el atılmış. Asha sahipleri, sesli komut sayesinde rahatça selfie çekebilecek, istedikleri pozisyonu alabilecekler. Gelişen video sabitleme desteği ile geniş açılarda daha başarılı sonuçların yanı sıra, panoramik çekimlerde de netlik ayarlanmış. Microsoft OneDrive üzerinden 7GB alana kavuşacak olan Asha sahipleri daha fazla video ve fotoğraf saklayabilecek.
FastLane uygulaması ise yeni güncelleme ile birlikte çok daha işlevsel oluyor. Twitter ve Facebook gibi sosyal mecralar ile ilgili her türlü mesaj ve benzeri, pop-up olarak Asha kullanıcısının hizmetine giriyor.
Güncelleme dünya genelinde şimdiden aktif durumda.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top