Bu robotların bir prototipi Smithsonian Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi’ndeki bir toplantıda tanıtıldı. Çok iyi yürüyemese ya da iyi dans edemese de 2 metre boyundaki bu robot gelecek için umut vadediyor.Adı Muhteşem Biyonik Adam,ancak yapay beden parçaları ve sentetik organlar kullanılarak yapılmış. Zürih Üniversitesi profesörü Bertolt Meyer’ın da geliştirdiği biyonik bir eli var.
Biyonik Adam’ın 27 farklı yapay vücut parçası var.Meyer:“Birçok muhteşem yapay organa sahip. Yapay bir kalbi var ki bu hastalarda da kullanılıyor.Bu yapay kalp yapay kan pompalıyor.Biyonik Adam bendeki biyonik elin aynısına sahip.Ben kolumun alt tarafı olmadan doğmuşum.Onun robotik bir ekso-skeletonu var.Bunu geleceğin tekerlekli sandalyesi gibi düşünün.Bu felçli insanların yeniden yürümesini sağlayacak.”Biyonik adamın parçaları dünyanın önde gelen araştırmacılarından toplanmış.
Bunlardan biri İngiltere’nin Leicester kentindeki De Montfort Üniversitesi’nden eczacılık profesörü Joan Taylor.taylor pankreası geliştirmiş:“Bu gördüğünüz robotik açıdan değil geleceğin tıbbına yapacağı katkı yönünden önemli.”Meyer de bunun tıp için önemli olduğunu söylüyor:“Bu proje şimdiden bozuk birçok organı gelecekte onarabileceğimizi gösteriyor.Teknoloji birçok bedensel engeli ve hastalığı ortadan kaldıracak ve toplum bundan büyük yarar sağlayacak.”Meyer amacın insanların yerine robotları koymak olmadığını söylüyor:“İnsanın yerine bir şey koyamazsınız.
Yapay beyin yok ve burada gördüğünüz tüm aygıtlar insan temeline oturuyor.” Robotlar üzerinde çalışan doktor ve mühendisler bilimin sınırlarını genişletmeyi hedefliyor.
Home
»
aygıtlar
»
Bertolt Meyer
»
bilim
»
Bilim ve Teknoloji
»
Biyonik
»
biyonik Adam
»
Biyonik el
»
biyonik Robot
»
Biyonik Robotlar
»
Geleceğin Teknolojisi
»
robot
»
Robot teknolojileri
»
Robotlar
»
Teknoloji Haberleri
»
tıp
» Biyonik Robotlar Geleceğe Damgasını Vuracak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder